Gipsane ploče

Gipsane ploče koriste se za izradu spuštenih plafona, oblaganje postojećih zidova ili izradu lako montažnih zidova, kada postoje potrebe da se od jedne prostorije naprave dve. Stabilnost i izolacija pregradnih zidova je sasvim zadovoljavajuća, posebno ako se kvalitetno urade. Pregradni zidovi mogu imati jednostruku ili dvostruku potkonstrukciju i oblažu se sa jednim ili dva sloja gips-kartonskih ploča. Ukoliko se postavlja dvoslojna gipsana ploča, debljine 12,5 cm, zvučna izolacija je veoma dobra, jačina zvuka se kreće od 45 do 69 decibela.

Pregradni zidovi mogu biti dekorativni, npr. zaobljeni, tada se koriste gipsane ploče manje debljine koje se mogu pokvasiti i oblikovati u željeni polukružni oblik. Međutim, postoje i vodootporne gipsane ploče, koje imaju jezgro sa vodootpornim licem, one se koriste kao pregradni zidovi u kupatilu, pri postavljenju kade i pravljenju tuš kabine.

Gipsani detalji, kao što su bordure, lajsne, rozete učiniće enterijer dekorativnijim. Gipsani detalji se prodaju kao gotov proizvod, te ih možete sami nalepiti na zid. Najčešće se koriste gipsane bordure na spoju dva zida. Profili gipsanih bordura se ralikuju, te imamo svedene, diskretne, i naglašene, kitnjaste bordure, koji ćete profil gipsanih bordura izabrati zavisi od vašeg ukusa.

Gipsane ploče su idelano rešenje ukoliko želite da uštedite vreme i novac, i pogodne su za instalacije svih vrsta.

Predstavljamo vam samo deo asortimana iz naše ponude, te ukoliko vam je potrebno nešto što nismo prikazali molimo kontaktirajte nas.